Anti-transpirant
Deze manier om transpiratie oftewel zweten tegen te gaan moet men eigenlijk niet verwarren met een deodorant. Een deodorant is namelijk alleen bedoeld om transpiratiegeur tegen te gaan. Dat gebeurt niet alleen door een lekker luchtje maar ook door de chemische verbinding tussen het transpiratievocht uit de apocriene zweetklieren en de bacteriën op de huid aan te pakken. Die verbinding is namelijk de oorzaak van de bekende en allerminst frisse zweetlucht onder de oksels. Door het toevoegen van de juiste stoffen wordt het opwekken van het vervelende luchtje verminderd. De cosmeticabranche zit natuurlijk niet stil, inmiddels zijn er veel deodorants in de handel die ook de werkzame stoffen van een anti-transpirant hebben en zo niet alleen de zweetlucht maar ook het zweten zelf verminderen.
Onze oplossing?
Werking van een anti-transpirant
Een anti-transpirant is bedoeld om de aanmaak van transpiratievocht te verminderen. Het gaat in dit geval dus niet alleen om het verminderen van de geur die voortkomt uit de combinatie van transpiratievocht en de huidbacteriën, maar ook om vochtige plekken onder o.a. de oksels te verminderen. De werkzame stof van een anti-transpirant is meestal een aluminium- of zirconiumverbinding zoals aliminiumchlorohydraat dat ook wel aluin wordt genoemd. Deze stof gaat een reactie aan met vetzuren die op de huid voorkomen. Hierdoor ontstaan op hun beurt weer stoffen die de zweetkanaaltjes deels afsluiten zodat de zweetklieren minder zweet kunnen afgeven. Vanwege het verstoppen van de poriën waren anti-transpiranten wel eens omstreden, de anti-transpiranten van tegenwoordig kan men over het algemeen veilig elke dag gebruiken. Als men er extreem veel gebruik van maakt zou er soms nog wel eens een verstopping van de zweetkanaaltjes voor kunnen komen. Dit is meestal weer snel verholpen als men tijdelijk stopt met het gebruik van het anti-transpirant.
miraDry, de nieuwe procedure die in tegenstelling tot veel andere behandelingen niet alleen een blijvend resultaat geeft, is ook veilig en allesbehalve ingrijpend. De zweetkliertjes worden door de miraDry techniek namelijk op een niet-operatieve wijze geëlimineerd middels nauwkeurig gecontroleerde elektromagnetische energie.
Transpireren doen we allemaal
Iedereen zweet, op die manier reguleren we namelijk de temperatuur van ons lichaam. Als ons lichaam door bijvoorbeeld inspanning te warm dreigt te worden gaan de zweetklieren meer zweet produceren, onze huid wordt daardoor vochtig en zal zo sneller afkoelen. Het transpiratievocht wordt afgescheiden door 2 soorten zweetklieren. Heel veel mensen hebben last van overmatige transpiratie waarbij er dus ook zweet wordt afgescheiden terwijl er vanwege inspanning en dergelijke geen directe oorzaak voor is. Dat bezorgt die mensen de nodige praktische en andere problemen en heeft soms verregaande gevolgen voor ze.
miraDry
De nieuwe miraDry behandeling wordt wel gezien als de ultieme behandeling tegen overmatig zweten. Middels elektromagnetrische straling worden de zweetkliertjes waar nodig geëlimineerd. Een veilige, en bovendien niet ingrijpende behandeling met een blijvend resultaat.